Lonnekerberg Veldtoertocht 2018

Lonnekerberg Veldtoertocht 2018

De weergoden waren ons niet vaak gunstig gezind tijdens de edities van de Lonnekerberg Veldtoertocht die in januari plaatsvonden. In 2015 en 2016 moesten we de tocht zelfs in zijn geheel afgelasten.

In 2018 stond de tocht voor 11 maart op de planning maar ook toen waren de weerberichten aanvankelijk niet echt positief. Gelukkig was het op de ochtend van de tocht droog en helder.

De eerste van totaal 218 deelnemers meldde zich al voor half negen bij Sportpark De Noork. Er kon gekozen worden uit 2 afstanden: 30 en 50 km. Beide routes deden het gebied rondom het Lonnekermeer, Hof Espelo en het Holthuis aan en maakten gebruik van de mooie single tracks die daar liggen.

Op de pauzeplek bij zorgboerderij De Rökker kregen de deelnemers een heerlijk broodje rookworst. De broodjes waren afkomstig van Bakker Gerard en de rookworsten kwamen van Offerman Vleeswaren, voorheen de Zwanenberg Food Group.

De deelnemers waren positief over de route en bepijling en we mogen sprekender een geslaagde toertocht waarbij de weergoden ons dit keer gunstig gezind waren. Fotograaf Edwin Nieuwenhuis heeft een serie geweldige foto’s gemaakt. De reportage is hier te vinden. 

De volgende editie van de Lonnekerberg Veldtoertocht vindt plaats op 10 maart 2019. Hopelijk tot dan!

 

Algemene Info

Start- en finishlocatie » Sportvereniging BWO, Oldenzaalsestraat 518 te Hengelo.

Kosten deelname » 4 euro voor NTFU-leden en 5 euro voor overige fietsers.

Inschrijven » tussen 9.00 en 10.00 uur

Afstand » 30 km / 50 km

Extra info » er is voldoende parkeerruimte en bovendien is er gelegenheid om te douchen.


Heb je vragen of opmerkingen? Mail de organisatie.


Plan hier uw route  


We maken gebruik van Scan & Go zodat je snel op weg kunt. Alle RTC-tochten worden georganiseerd op basis van de NTFU reglementen.