Lidmaatschap

Introductieperiode

Voordat je besluit om je aan te melden, mag je vier weken gratis meetrainen. Tijdens deze introductieperiode train je mee in een groep die past bij jouw niveau om plezier in fietsen te krijgen, te hebben en te houden.

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld, zal de coördinator streven binnen 1 week contact met je op te nemen. In overleg met jou wordt de juiste trainingsgroep bepaald. De bijbehorende wegkapitein zal geïnformeerd worden over je komst en tijdens de eerste training zul je een buddy toegewezen krijgen. Dit is een ervaren lid die naast je fietst, je vragen beantwoordt en indien nodig instructies geeft over het rijden in een groep.

Tijdens de kennismakingsperiode ben je verzekerd via de NTFU introducéverzekering. Ook mag je kosteloos deelnemen aan alle clubactiviteiten die in die periode worden georganiseerd.

Lidmaatschap

Iedereen die 18 jaar of ouder is, kan lid worden bij RTC Hengelo. Hiervoor meld je je per e-mail aan bij de ledenadministratie. Je ontvangt dan de welkomstbrief en een formulier voor de automatische incasso.

Als lid van RTC Hengelo mag je gratis deelnemen aan onze (veld)toertochten, clubactiviteiten en de zaaltraining gedurende het winterseizoen. Ook ontvang je maandelijks onze digitale nieuwsbrief.

Omdat we zijn aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) betekent een lidmaatschap bij RTC Hengelo automatisch dat je ook NTFU lid bent en onder hun fietsschadeverzekering valt. De voorwaarden van deze verzekering kun je hier vinden. Daarnaast krijg je iedere 2 maand het Fietssport Magazine en ontvang je korting bij NTFU toertochten.

Pech-hulp

Sinds 2013 is het mogelijk om je NTFU-lidmaatschap uit te breiden met een Pech Plus abonnement. Hierbij heb je recht op kosteloze reparaties bij pech onderweg. Meer informatie over dit abonnement vind je hier. Wil je hier gebruik van maken, geef dit dan aan in je e-mail aan de ledenadministratie zodat het meegenomen kan worden bij je aanmelding bij de NTFU.