Lonnekerberg Veldtoertocht

De meest recente editie van de Lonnekerberg Veldtoertocht vond plaats op zondag 12 maart 2017. Bijna 300 deelnemers verreden de toertocht onder bijna perfecte omstandigheden.

In 2016 en 2015 ging de tocht helaas niet door. In 2016 was door het vele regenwater een groot deel van de route onbegaanbaar geworden en heeft de organisatie uit oogpunt van #trailrespect het evenement af moeten gelasten. Ook in 2015 gooiden de voorspelde vorst en sneeuwbuien roet in het eten. De tocht werd afgeblazen in het kader van de veiligheid voor de deelnemers.

In 2017 voerde de route door een aantal fraaie gebieden van het Twentse landschap. Er kon gekozen worden uit twee routes (30 en 50 km) waarbij de lange afstand een additionele lus over de campus van de Universiteit Twente kende. In de route waren onder andere een aantal singletracks van de diverse aangelegde mountainbikeroutes opgenomen. Andere delen van de route hadden een ontheffing gekregen van Overijssels Landschap. Dit is het deel van de route dat voert door het bosgebied van Hof Espelo, over de Lonnekerberg en door het gebied dat bekend staat als het Holthuis.

Onderweg stond Edwin Nieuwenhuis met zijn camera's klaar om actiefoto's te maken. Zijn foto's zijn hier te vinden.

De volgende editie van de Lonnekerberg Veldtoertocht staat gepland op 11 maart 2018. Tot dan!