Paastoertocht 2018

Paastoertocht 2018

Op tweede paasdag 2 april a.s. vindt de jaarlijkse Paastoertocht plaats. Je kunt het na al die jaren wel een “echte” klassieker noemen. De Paastoertocht is de eerste toertocht op de weg die RTC van oudsher organiseert. Een tocht die inmiddels een leuke traditie is geworden voor wielerfanaten in Twente en daarbuiten. In 2016 werd de tocht door de NTFU gewaardeerd met twee sterren.

Deze fietstoertocht is bijna 80 km lang en voert langs de mooiste buitenwegen van Zuid Oost Twente. De route begint in Hengelo en leidt de deelnemers langs de Lonnekerberg, Lonneker, de oostrand van Enschede, Buurse, de watermolen bij Haaksbergen, Sint Isidorushoeve, Beckum en Boekelo. De pauzeplek is weer bij Captain Jack in Buurse.Om 9.30 uur gaat er weer één groep met ervaren voorrijders weg. Als er veel rijders zijn zelfs 2 groepen.

In het begin van het seizoen is hier altijd belangstelling voor. Want niet iedereen heeft in de winter goed doorgetraind en anderen vinden het gewoon gezellig om mee te rijden. Opvallend voor deze toertocht is de typische geur van nasmeulende Paasvuren.

Foto’s van de tocht 2017, gemaakt door Alex Hoogeveen,  zijn hier te vinden.


 

Algemene Info

Start- en finishlocatie » Sportvereniging BWO, Oldenzaalsestraat 518 te Hengelo.

Kosten deelname » 4 euro voor NTFU-leden en 5 euro voor overige fietsers.

Inschrijven » tussen 9.00 en 10.00 uur

Afstand » 80 km

Extra info » er is voldoende parkeerruimte en bovendien is er gelegenheid om te douchen.


Heb je vragen of opmerkingen? Mail de organisatie.


Plan hier uw route   


We maken gebruik van Scan & Go zodat je snel op weg kunt. Alle RTC-tochten worden georganiseerd op basis van de NTFU reglementen.


GPX-bestand downloaden