Paastoertocht 2018

Paastoertocht 2018

Als je Buienradar mocht geloven zou de Paastoertocht grotendeels in de regen verreden worden. Gelukkig was niets minder waar. Op een paar druppels na was het een heerlijke ochtend om te fietsen. Uiteindelijk gingen er 314 deelnemers waarvan 67 RTC’ers Slangenbeek op stap. Niet gek voor een tocht met dergelijke weersvooruitzichten. De tocht voerde dit jaar richting Enschede en Buurse om na de pauze bij Captain Jack via de Hoeve, Beckum en Enschede (UT) weer te terug te keren in Hengelo. De route moest in de week vooraf nog worden omgelegd omdat Philip Rolefes er achter kwam dat op de tweede paasdag ook de halve marathon van Hengelo werd gelopen.

Gedeeltelijk liep deze over dezelfde wegen. We misten nu wel het mooie Twekkelo maar gelukkig waren de deelnemers nog steeds zeer positief over de route. Chapeau voor Victor die zeer druk is geweest met het uitzetten van de tocht en natuurlijk ook voor Philip, nu had Victor nog tijd voor het omleggen. Om 9.30 vertrokken er ook nog twee groepen met voorrijders. Omdat de conditie van iedereen in het begin van het seizoen nog niet helemaal op peil is wordt een groep voorrijders altijd gewaardeerd. De groepen worden begeleid door in totaal 5 ervaren voor- en achterrijders. Zij doen dit al jaren vrijwillig. Hier zijn we natuurlijk zeer content mee.

Zo langzamerhand kun je als organisatoren wel merken dat er de afgelopen jaren flink is geïnvesteerd in materiaal dat nodig is voor het organiseren van een toertocht. Ook met BWO is weer goed en prettig samengewerkt. Dit alles heeft een positieve uitstraling op onze Paastoertocht. Al met al hebben we veel positieve opmerkingen gehad over de organisatie en kunnen we terugkijken op een geslaagde Paastoertocht 2018. Dit kan natuurlijk alleen met de inzet van een groot aantal vrijwilligers en helpers. Nogmaals bedankt hiervoor en hopelijk tot volgend jaar.

De toercoördinatoren, Eddy Oosterik en Jan Klein Wolterink.

Edwin Nieuwenhuis heeft weer geweldige foto’s geschoten. Deze zijn hier te vinden.


 

Algemene Info

Start- en finishlocatie » Sportvereniging BWO, Oldenzaalsestraat 518 te Hengelo.

Kosten deelname » 4 euro voor NTFU-leden en 5 euro voor overige fietsers.

Inschrijven » tussen 9.00 en 10.00 uur

Afstand » 80 km

Extra info » er is voldoende parkeerruimte en bovendien is er gelegenheid om te douchen.


Heb je vragen of opmerkingen? Mail de organisatie.


Plan hier uw route   


We maken gebruik van Scan & Go zodat je snel op weg kunt. Alle RTC-tochten worden georganiseerd op basis van de NTFU reglementen.


GPX-bestand downloaden