Lonnekerberg Veldtoertocht 2018

Lonnekerberg Veldtoertocht 2018

Wat hebben wij, de vrijwilligers en de deelnemers aan onze LBT tocht een mazzel gehad. Aanvankelijk waren de weersberichten niet echt positief gestemd en dreven er aanvankelijk alleen maar donkere wolken en nattigheid richting het oosten.

Zondagmorgen al vroeg wakker met de gedachte ‘hoe zou het weer zijn?’ Na een blik naar buiten geworpen te hebben gierde de opluchting door het lijf. DROOG en HELDER. Dus om zeven uur met goed moed op naar de startlocatie, Sportpark De Noork. Bij aankomst bleken de eerste fanatieke vrijwilligers er reeds te zijn. De eerste twee duo’s uitpijlers gingen eveneens om half acht van start. Na de voorbereidende werkzaamheden, vlaggen ophangen, inschrijftafels installeren, attributen voor de pauzeplek inladen en nog wat regeldingetjes was het wachten op de eerste deelnemers.

Gelokt door het droge en heldere weer arriveerden de eerste deelnemer iets voor half negen. Ze waren niet te houden. Na sluiting van de inschrijving konden we tevreden vaststellen dat 218 deelnemers zich hadden ingeschreven. En toch zijn er zo als altijd weer ‘zwartrijders’. Jammer, maar helaas.

De catering op de pauzeplek bij zorgboerderij De Rökker was ook dit jaar weer uitstekend verzorgd. De broodjes zijn gesponsord door Bakker Gerard en de rookworsten kwamen van Offerman Vleeswaren, voorheen de Zwanenberg Food Group. En de bus welke door de fa. NIJWA beschikbaar was gesteld om het benodigde voor de pauzeplek te vervoeren en de oversteekassistenten van koffie te voorzien. Allen hartelijk dank, ook namens de deelnemers en alle vrijwilligers.

Van de deelnemers hoorden we enkel positieve geluiden over de route en perfecte pijling, heel mooi om te horen. Nadat de laatste deelnemer gearriveerd was en wij alles hadden opgeruimd mochten wij tevreden terugkijken op een geslaagde toertocht. De weergoden waren ons deze dag zeer goed gezind.

Als laatste willen wij alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Hopelijk tot volgend jaar (10 maart 2019).

Met sportieve groet, mede namens alle vrijwilligers,
René Gommer, Marthijs Wolbert en Fons Ophuis.

 

Fotograaf Edwin Nieuwenhuis heeft weer een serie geweldige foto’s gemaakt. De reportage is hier te vinden. https://tinyurl.com/y7ftm8kz


 

 

Algemene Info

Start- en finishlocatie » Sportvereniging BWO, Oldenzaalsestraat 518 te Hengelo.

Kosten deelname » 4 euro voor NTFU-leden en 5 euro voor overige fietsers.

Inschrijven » tussen 9.00 en 10.00 uur

Afstand » 30 km / 50 km

Extra info » er is voldoende parkeerruimte en bovendien is er gelegenheid om te douchen.


Heb je vragen of opmerkingen? Mail de organisatie.


Plan hier uw route  


We maken gebruik van Scan & Go zodat je snel op weg kunt. Alle RTC-tochten worden georganiseerd op basis van de NTFU reglementen.