Jaarsma & de Boer tocht 2018

Jaarsma & de Boer tocht 2018

De Jaarsma en De Boer-tocht zal, traditioneel als één van de eerste ATB-tochten van het seizoen, dit jaar op zondag 25 november worden verreden. De tocht is dit jaar andersom gepeild en voor het eerst verdeeld over twee afstanden. Bij de korte afstand gaan er ruim 34 kilometers onder de dikke banden door, de lange afstand bedraagt 59 km. Beide routes voeren vrijwel geheel over wegen en paden van het Landgoed Twickel. Best ingewikkeld, want je wilt niet tegengesteld over de single tracks rijden.

Het eerste stuk van de routes gaat langs Delden, Beckum en Stepelo, waarbij ook een rondje om het Proggiehoes in Beckum gereden wordt. Via onder andere  ‘snelle en smalle’ kerkenpaden rijd je weer terug richting Delden en Hengelo. De langste route maakt nog een extra lus ten westen van Delden, langs het Twentekanaal richting de Hofmeier, vervolgens over de Deldeneresch naar de Noordmolen (inclusief het onvermijdelijke steile talud langs de A1) om via het bosrijke landgoed Twickel terug te rijden naar sportpark Vikkerhoek.

De tocht bestaat uit een mix van uitdagende singletracks van de Twickel-route, harde brede paden, bosgrond en hier en daar wat, al dan niet mul of zuigend, zand. Op de singletracks en mulle paden kunnen de rasechte ATB-ers laten zien dat de ATB-trainingsavonden dit seizoen hun vruchten hebben afgeworpen. Op de brede paden kunnen de vrouwen en mannen van de dunne bandjes laten zien dat de opgedane snelheid van het zomerseizoen nog in de benen zit. Kortom, voor iedereen is er wel een uitdaging.

Hopelijk tot ziens op 25 november

Klik hier voor de foto’s die tijdens de tocht van 2017 zijn gemaakt.


 

Algemene Info

Start- en finishlocatie » Sportvereniging BWO, Oldenzaalsestraat 518 te Hengelo.

Kosten deelname » 4 euro voor NTFU-leden en 5 euro voor overige fietsers.

Inschrijven » tussen 9.00 en 10.00 uur

Afstand » 34 km / 59 km

Extra info » er is voldoende parkeerruimte en bovendien is er gelegenheid om te douchen.


Heb je vragen of opmerkingen? Mail de organisatie.


Plan hier uw route 


We maken gebruik van Scan & Go zodat je snel op weg kunt. Alle RTC-tochten worden georganiseerd op basis van de NTFU reglementen.


GPX-bestand downloaden