Ride for the Roses

Voorbereidende fietsclinics

Wanneer een groep nog geen ervaring heeft met het fietsen in groepsverband, kan de communicatie bij bijvoorbeeld tegemoetkomend verkeer lastig zijn. Of als de groep van richting moet veranderen, en hoe ga je om met drempels en bepaal je het tempo in de groep. 

Wil je ervaren hoe het is om in een groep te fietsen omdat je alleen óf met een team gaat deelnemen aan de Ride for the Roses op 4 september? Het volgen van een fietsclinic, onder begeleiding van ervaren trainers en wegkapiteins, geeft een hoop handvatten voor het veilig rijden in en met een groep. RTC Hengelo kan deze fietsclinic voor jou en je team verzorgen. Eerst wordt gezamenlijk de theorie doorgenomen, daarna wordt deze tijdens een fietstocht door het Twentse landschap in de praktijk gebracht.
Het resultaat is dat je als team ontspannen op de fiets zit en kunt genieten van een mooie Ride for the Roses op 4 september. Ook de trainingsritten die je wellicht de komende maanden nog wilt maken als groep, worden hierdoor een stuk leuker en veiliger.

Onder de noemer Hengelo Fietst! benaderen we individuele deelnemers en teams die meedoen met de Ride for the Roses en daarnaast een link hebben met de gemeente Hengelo. Dit kan omdat deelnemers woonachtig zijn in Hengelo of dat het team een directe link heeft met Hengelo.
 
Details

De fietsclinics worden gegeven op dinsdagavond 7 en 21 juni. We starten om 18:30 uur. Deze clinics zijn vooral bedoeld voor individuele deelnemers of kleine teams. Op zaterdag 18 juni is er vanaf 10:00 uur een clinic speciaal voor teams georganiseerd.

De deelname is gratis. Geef je op via Hengelo Fietst!