Clubactiviteiten

De ActiviteitenCommissie (AC) organiseert door het jaar verschillende activiteiten voor leden. Hieronder tref je een overzicht aan van de geplande activiteiten voor 2017. Nog niet alle data zijn bekend, dus houd de website en nieuwsbrieven in de gaten. Daarnaast worden diverse activiteiten zowel voor de ATB als Racefiets georganiseerd. Welke dat gaan worden, wordt in overleg met de ATB trainers bepaald. Voor informatie kun je contact opnemen met de coördinator van de AC, Jan Hunink.

 

Oktober 2016 t/m maart 2017 - Spinning bij CLUB-LIFE
Om je (fiets)conditie op peil te houden tijdens de winter kun je vanaf 1 oktober weer spinnen bij CLUB-LIFE.


Oktober 2016 t/m maart 2017 - Zaaltraining
Intensieve en gezellige training o.l.v. Hans Scholten en Tonnie Huigen in de sporthal van De Grundel om je conditie tijdens de winter bij te houden.

 

5 januari - Nieuwjaarsbijeenkomst

Traditioneler kan het haast niet maar op 5 januari 2017 wordt de RTC nieuwjaarsbijeenkomst gehouden. Deze begint om 19.30 uur bij BWO. Het motto van deze nieuwjaarsbijeenkomst is elkaar in een relaxte sfeer te ontmoeten en een gelukkig en mooi fietsjaar te wensen.

4/11/18/25 maart - Start2bike

Op 4 maart start Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van ervaren instructeurs aan de slag gaan met de racefiets of mountainbike. Om aan Start2Bike deel te nemen, hoef je geen ervaring te hebben of over een topconditie te beschikken. Zelfs als je geen racefiets of mountainbike bezit, kun je meedoen: Gedurende de training kun je een fiets lenen bij clubsponsor Slangenbeek Tweewielers.

12 maart - Lonnekerberg Veldtoertocht

De start en finish van de tocht vindt plaats bij sportvereniging BWO, Oldenzaalsestraat 518 te Hengelo. Bij BWO is voldoende parkeerruimte beschikbaar voor deelnemers die met de auto komen. Bovendien is er gelegenheid om te douchen. We maken gebruik van Scan & Go zodat je snel op weg kunt. De kosten voor deelname zijn 4 euro voor NTFU-leden en 5 euro voor overige fietsers.

19 maart - Lentetocht

We openen het wegseizoen 2017 voor zowel de racefiets als de mountainbike. De 60 km lange route voor de racefietsers voert om Rijssen naar de pauze locatie Herberg de Pot in Markelo. Er wordt in groepen van 15 personen gereden inclusief de wegkapiteins. Startlocatie BWO, starttijd 9.00 uur. De route voor de mountainbikers is 50 km lang en voert via een klein stukje Twickelroute, en een stuk van de Markelo ATB route. Deze route wordt met voorrijders gereden en opgedeeld in groepen van gelijk niveau. Startlocatie 't Hoogspel Delden, starttijd 9.00 uur. Opgave via SterkR voor zaterdag 18 maart 2017

22 t/m 25 maartSlangenbeek Tweewielers Week
Woensdag 22 maart:
19.30 Ladies Night, speciale dames avond
19.45 Workshop Jan Glorie: houding op de fiets, bewegingspatroon, materiaal, fietsaanpassing
20.30 Workshop fysiotherapie De Driesprong presentatie Spartanova: Samen werken aan beter bewegen

Donderdag 23 maart
14.30 Workshop Jan Glorie, fietshouding, zadelkeuze, bewegingspatroon
15.15 Workshop Spartanova, Samen werken aan beter bewegen
19.30 Workshop Jan Glorie, zie boven
20.15 Workshop Spartanova, zie boven

Vrijdag 24 maart
10.30 Workshop Jan Glorie, zie boven
11.15 Workshop Spartanova, zie boven
14.30 Workshop Jan Glorie, zie boven
15.15 Workshop Spartanova, zie boven

Zaterdag 25 maart
10.00 Start Testdag BMC, testen race en Mtb lijn, aanwezig Dave Harting van BMC Testen Ridley Fenix SL verschillende maatvoeringen aanwezig
10.30 Workshop Jan Glorie, zie boven De gehele dag Spartanova testprogramma Fysiotherapie de Driesprong
14.30 Workshop Jan Glorie, zie boven

17 april – Paastoertocht
De Paastoertocht is de eerste toertocht op de weg die RTC van oudsher organiseert. Een tocht die inmiddels een leuke traditie is geworden voor wielerfanaten in Twente en daarbuiten. RTC Hengelo biedt een kwalitatief hoogstaande tocht die door de NTFU vorig jaar is gewaardeerd met twee sterren. Meer info klik hier

April - Technische avond Start2bike bij Slangenbeek Tweewielers

 

7 mei - Verrassingstocht

De Verrassingstocht is zo’n tocht waar weer naar wordt uitgekeken. Dit jaar opnieuw een ‘dubbel’: zowel een RACE-versie als een ATB-versie. De ATB route is [nog te bepalen] km lang. Zowel voor de RACE- als de ATB-tocht is een gemeenschappelijke pauzeplaats gepland. Het is zaak dat je in staat bent om deze tochten in groepsverband te kunnen fietsen. We gaan er daarbij van uit dat je een goede conditie hebt. Uitgangspunt is dat er groepjes worden gevormd van gelijk niveau onder begeleiding van ervaren wegkapiteins.

Uiteraard verwachten we je in clubkleding en mét helm. Waar dit alles gaat plaatsvinden, tja dat is nu de verrassing….. Bij vertrek wordt in ieder geval de startlocatie meegedeeld. Voor de Racegroep staat het vertrek gepland om 08:00 uur en voor de ATB groep om 9.00 uur. We verzamelen bij BWO. Vervoer naar de vertrekplaats en terug dient in onderling overleg afgesproken te worden. Om dit allemaal goed te kunnen coördineren hebben we je opgave via SterkR uiterlijk 5 mei binnen.

 

25 mei - Vroege Vogelstocht

IJs en weder dienende (!), hebben we op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei a.s., onze dauwtrap fietstocht. Klokslag 6:00 uur is het vertrek vanaf BWO. Zoals in voorgaande jaren gaan we de traditionele dauwtrappers zoveel mogelijk ontwijken. Jacob Diepstra heeft weer een prachtige route in petto! En er is begeleiding door voorrijders met GPS. Op een altijd weer verrassende pauzeplaats ca. halverwege wordt door de ActiviteitenCommissie een heerlijk ontbijtje geserveerd met warme koffie/thee. Je hoeft dus niet heel veel proviand voor onderweg mee te nemen. In de loop van woensdag 24 mei beslissen we of de tocht doorgaat. Let dus op je e-mail! De snelheid zal rond 28 á 30 km/uur liggen en is verder afhankelijk van de groepssamenstelling. Om ca. 10:00 uur ben je weer terug in Hengelo. Opgave uiterlijk dinsdag 23 mei.

 

17 juni - Hengelo-Hengelo-Hengelo

De altijd succesvolle clubdag van ca. 125 km. Tussenstop in Hengelo (Gld) bij partycenter Langeler waar de koffie/thee met appelgebak weer klaar staan. Er wordt gefietst is 3 fietsniveaus: groep 3a/b, groep 2a/b en groep 1. Groep 3a/b vertrekt om 8:30 uur. Elke volgende groep vertrekt ca. 20 minuten na de voorgaande, zodat we ongeveer gelijk in Hengelo (Gld) aankomen. Vertrek is op het Stationsplein/Brink passage in Hengelo. Eindlocatie is gepland in het Hoogspel in Delden waar jullie beloond worden met een verdiende lunch. We zullen daar om ongeveer 14:00 á 14:30 uur arriveren. Graag hebben we je opgave vóór vrijdagavond 16 juni 15:00 uur.

 

3 september - Toertocht als voorbereiding op clubweekend, Race & ATB

Als voorbereiding op het Clubweekend Luxemburg op 15 - 17 september organiseert RTC een Race en een ATB tocht. Beide tochten worden begeleid door ervaren Race en ATB wegkapiteins. Natuurlijk trakteert RTC alle deelnemers op de pauze locaties op Kaffee mit Kuchen. Ga je niet naar Luxemburg maar wil je toch aan deze Race of ATB toertocht meedoen, dat kan ook.

De Race tocht wordt gehouden rondom Schöppingen en Baumbergen en is circa 100 km lang en bevat 1200 hoogtemeters. Gereden wordt in groepsverband, max. 4 groepen. Groepsniveau 1, 2a, 2b en 3. E.e.a. afhankelijk van aantal deelnemers per groep. Zodra de gpx file beschikbaar is wordt deze beschikbaar gesteld aan de deelnemers.
De Race groep vertrekt zondagochtend 3 september om 08:30 per auto vanaf BWO naar Metelen. Een ieder regelt onderling vervoer / meerijden en we verwachten tussen 15:00 en 16:00 uur weer terug te zijn in Hengelo. Inschrijven voor de Race tocht hier.

De ATB tocht wordt gehouden in het Teutoburgerwald. Er wordt een route uitgezet tussen Hörstel en Tecklenburg van circa 45 km. Er zal veelvuldig van de Hermannsweg worden af geweken om de grootst mogelijke hoogteverschillen mee te pakken!. Met deze 'Off-Hermannsweg-route' krijg je een redelijke indicatie van de Luxemburgse omstandigheden. De ATB groep vertrekt zondagochtend 3 september om 08:00 per auto vanaf BWO naar Hörstel Een ieder regelt onderling vervoer / meerijden en we verwachten rond 16:00 uur weer terug te zijn in Hengelo. Inschrijven voor de ATB tocht hier.

10 september - Slangenbeek Tweewielers Toertocht

 

15 t/m 17 september - Clubweekend

Na drie succesvolle jaren in het Sauerland willen we dit jaar met het clubweekend eens een ander gebied aandoen om gezamenlijk te gaan fietsen met de racefiets en/of de ATB. De uitvalsbasis die we voor dit jaar hebben gekozen is het Youth Hostel in Beaufort (Luxemburg). Beaufort ligt in het gebied dat bekend staat als Klein Zwitserland en nabij het Müllerthal, een waar paradijs voor mountainbikers en racefietsers.

24 september - Jaarsma & de Boer ATB-tocht 2017

Op het moment dat we dit schrijven begint de vakantie net, maar september nadert toch wel met rasse schreden. Daarbij nog gerekend de Slangenbeektoertocht en het Luxemburgweekend en de tijd glipt je door de vingers. In september nadert het wegseizoen zijn einde en velen van ons zullen dan weer de bossen induiken om op de veldfiets of ATB de conditie, die vanaf het voorjaar zorgvuldig is opgebouwd, nog wat langer te behouden.

Onze eigen Jaarsma en De Boer-tocht zal, traditioneel als één van de eerste ATB-tochten van het seizoen, dan ook binnenkort weer verreden worden. Dit jaar vindt de tocht plaats op zondag 24 september. De tocht is dit jaar andersom gepeild en voor het eerst verdeeld over twee afstanden, welke vrijwel geheel over wegen en paden over Landgoed Twickel voeren. Best ingewikkeld, want je wilt immer niet tegengesteld over de single tracks rijden.

Bij de eerste afstand gaan ruim 34 km onder de dikke banden door. De tweede afstand bedraagt 59 km. Het eerste stuk gaat langs Delden, Beckum en Stepelo, waarbij ook een rondje om het Proggiehoes in Beckum gereden wordt en gaat het onder andere via ‘snelle en smalle’ kerkenpaden weer terug richting Delden en Hengelo. De langste afstand, 59 km, maakt nog een extra lus ten westen van Delden, onder meer langs het Twentekanaal richting de Hofmeier, vervolgens over de Deldeneresch naar de Noordmolen met ook nog het onvermijdelijke steile talut langs de A1 om terug te rijden door het bosrijke landgoed Twickel naar sportpark Vikkerhoek.

De tocht bestaat uit een mix van uitdagende singletracks van de Twickel-route, harde brede paden, bosgrond en hier en daar wat, al dan niet mul of zuigend, zand. Op de singletracks en mulle paden kunnen de rasechte ATB-ers laten zien dat de ATB-trainingsavonden dit seizoen hun vruchten hebben afgeworpen. Op de brede paden kunnen de vrouwen en mannen van de dunne bandjes laten zien dat de opgedane snelheid van het zomerseizoen nog in de benen zit. Kortom, voor iedereen is er wel een uitdaging. Voor meer informatie klik hier

15 oktober - Herfstrit

Deze vlakke etappe van 80 km voert ons via het Lutterzand en Nutter naar de pauzeplek café Fraans Marie, Zenderseweg 53, Albergen. Hier wacht ons weer de traditionele koffie met gebak. Vervolgens rijden we via Hertme weer naar Hengelo. We vertrekken om 09:00 uur van BWO en rijden in groepen van 15 personen met voor- en achterrijders.

De groepen rijden met een gemiddelde snelheid van circa 27 km/uur. Ook zal de servicewagen van onze sponsor Slangenbeek Tweewielers ons begeleiden. Opgeven via SterkR kan hier.

Het GPX bestand is hier te downloaden

5 november - ATB clubrit
Binnenkort barst het ATB seizoen weer los. Om dit in te luiden heeft de Activiteiten Commissie op 5 november de ATB clubrit gepland. Nog niet alle details zijn helder maar de ritlengte zal circa 50 a 55 km bedragen. De clubrit gaat of over de Markelo route of over de Rijssen route. Vaststaat dat we om 09:00 uur vertrekken van 't Hoogspel te Delden en dat we in diverse groepen met verschillende snelheid gaan fietsen.

 

Elke groep wordt begeleid door ervaren ATB's. Op de pauze locatie wacht ons weer de traditionele consumpties. En na afloop wacht een lunch bij 't Hoogspel, beide op kosten van RTC. Om alles goed te kunnen coördineren is opgave via SterkR gewenst. Opgeven kan hier