Jeroen's CyclingHack juli 2017

“Lifehacking is een mix tussen timemanagement, kennismanagement en persoonlijke ontwikkeling, met een vleugje Web 2.0 en een vleugje MacGyver. Lifehacking gaat over meer doen, in minder tijd met minder stress, zodat je slim kunt bewegen in de informatie en netwerksamenleving.”

Hallo fietsers,

Mijn eerste lifehack/blog was een beetje houtje-touwtje natuurlijk. Wie plakt er nu een schilderstape op zijn mooie frame? En hoe krijg je het elastiekje om je carbon frame? Vragen en vragen...

In deze blog kies ik voor een meer moderne manier om te navigeren op onbekend terrein. Ik heb sinds een half jaar een tasje van de Action. En veel medefietsers kijken er jaloers naar:

Dit tasje!

Op de markt koop je dit tasje voor €8,-. Hierin kan je een binnenband, gaspatronen en pleisterspray kwijt. In de deksel van het tasje is een opening voor je mobiel. Deze mobiel is te bedienen via het doorzichtige scherm en alles waterdicht!

In de praktijk

We nemen de proef op de som en kijken of dit tasje ons helpt bij een geplande tocht over de Hermansweg. (zie info)

Het route gaat vanaf Horstel over het wandelpad naar het eindpunt Hermansgedenkmall. Vanaf Detmond nemen wij de trein terug naar Enschede. Totaal 140 km en 4000 hoogte meters dit is dus voor de geoefende mountainbikers onder ons. Hoewel de Hermansweg, met bordjes "H" gepijld is, blijkt navigatie super handig. Op mijn scherm zie ik precies welke afslag ik moet nemen.

Wij worden met de auto afgezet bij de Natte Dreiheck Horstel (de bron van alles). De eerste klim is al lekker steil, maar je komt er snel achter dat dit het oefenklimmetje is. Na de klim voelt je je hier meteen in het buitenland. De uitzichten aan de rechterzijde van de bergkam zijn super mooi. In Teckelenburg is het vaste prik om langs de bakker aan het eind van het dorp te gaan. Die hebben het gehele seizoen een aanbieding van een volledig belegd broodje met een grote kop koffie voor 3 euro!! Deze gaat er goed in.

Er nog één aanschaffen voor onderweg is zeker aan te bevelen. Hoewel... in Bad Iburg bij restaurant “Charlottenseegrill “staat alweer een bord heerlijke spaghetti en koude cola te wachten.

We gaan door naar het kasteel slot in Bad Iburg en verder via de bosrijke omgeving naar Borgholauzen. Je begint de benen al aardig te voelen. Dan ons laatste stukje naar Halle, waar we een “Gute Nacht ferienwohnung” hebben gereserveerd.

Dit blijkt een goede plek voor ons om de fietsen te stallen en te relaxen. Een heerlijke mixed griill met een große Weizen kan je in de nabijgelegen Biergarten nuttigen. De volgende ochtend worden we geroepen door de eigenaar. Die heeft een heerlijk ontbijt gemaakt voor ons. Bij het afrekenen van het ontbijt wil hij niets hebben, behalve een beetje reclame. (bij deze)

Dan... verder naar Der Hermann, terug naar de route. We starten met een klim en wat voor een klim. Lang en steil gaat het omhoog. Op de fiets blijven zitten lastig.

In de middag bereiken we de omgeving van Bielefeld. We rijden door de openbare dierentuin. We hebben geluk met het weer en het is er gezellig druk. De taart en koffie zijn weer meer dan welkom. In Bielefeld hebben we de navigatie echt nodig, de bewegwijzering is hier wat minder. Want zelfs met navigatie verdwaal je blijkbaar. Zo komen we onverwacht op een hele mooie offroad singeltrack, hierbij bereiken wij twee bergtoppen die geen onderdeel zijn van de Hermansweg. Ik vond de klim en afdaling weer erg leuk.

Uiteindelijk komen we aan in Oerlinghausen” Cafe Kriemelmann”. Ik word daar herkend door de bediening en de sfeer is erg gemutlich. Bij het afscheid zeg ik ”tot volgend jaar", maar ze willen dat ik in november weer terug kom. Nou die staat! De laatste kilometers is op tandvlees en zien de grote Herman statig door de bomen. Een klim van een half uur rest ons en we bereiken het Hermansgedenkmal, na een gigantische klim.

De afdaling naar de mooie stad Detmond gaat erg hard. Hier pakken we weer een große Weizen en nemen in Detmond de trein naar huis. Helaas is het drie keer overstappen, maar na 4 uur reistijd komen we aan in Enschede. De tip hier is om in Detmond een groepstreinkaart (max 4 personen) te kopen, dit is incl. de fietsen. In Enschede pakken we niet de trein, maar fietsen we sneller en goedkoper naar Hengelo.

Een lang verhaal voor een lifehack, voor de visueel ingestelde lezer hebben we een fimpje. De muziek was niet mijn keuze :-)

Ik hoop dat het inspiratie geeft om dit ook te gaan fietsen en gebruik te maken van dat super handige tasje.

 

Fiets groeten van Jeroen.